Forum -> Ból po wybielaniu zębów

Tytuł:Ból po wybielaniu zębów
Autor:Marta
15.3.2011, 09:39
Witam. Mam taki problem- wczoraj miałam zabieg laserowego wybielania zębów. Lekarz uprzedzał mnie, że mogę odczuwać jakiś dyskomfort, ale mnie boli i nic się nie zapowiada by miało przestać. Dlaczego tak mnie bolą zęby? Co mogę zrobić? czy mogę wziąć tabletki przeciwbólowe?

Autor:Donia
15.3.2011, 10:54
To trochę dziwne, że odczuwasz ból. Możliwe, że cierpisz na nadwrażliwość zębów. Możesz wziąć tabletki przeciwbólowe. Nie powinny Ci zaszkodzić. Musisz też stosować się do zaleceń lekarskich.

Autor:Tomek
16.3.2011, 09:01
Musisz pamiętać, że proces wybielania zębów wzmaga ich wrażliwość, ponieważ zwiększa sie przepuszczalność szkliwa. To powoduje podrażnienia zębiny.

Autor:Marcelina K.
16.3.2011, 13:31
Jeśli bardzo Cię boli to weź jakiś lek przeciwbólowy w tabletkach. Bardzo dobrym lekiem jest Pyralgina. Po kilku minutach wszystko powinno przestać Cię boleć.

Autor:Axel
17.3.2011, 12:30
Z tego co wiem, to wszystkie dolegliwości powinny ustąpić po kilku godzinach, max po kilku dniach.

Autor:Nemo
18.3.2011, 08:19
Teraz musisz szczególnie dbać o zęby i stosować pasty do nadwrażliwych zębów. Jeśli ten ból nie ustąpi, to idź do lekarza.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

psychiatria_4.jpgrepetytoriumzekg.jpgopowiesci_o_raku.jpgrak_piersi.jpgendokrynologia_polska_4.jpgzaryswspolczesnejortodoncji.jpg